Yalnız Olmaktan Nasıl Kurtulursunuz?

. 2 dakikalık okuma süresi

Kendini yalnız hissetmek herkesin yaşadığı bir durum fakat yalnız olmak, şüphesiz ki biz insanlara göre bir kavram değil. Yalnızlığın önüne geçmek için ise sosyalleşmek gerek.
Daha girişken, daha arkadaş canlısı ve bu konuda istekli olmanız çok önemli. Bunun için ortamlar oluşturabilirsiniz. Örneğin, merakınızın olduğu bir kursa başlayabilir yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Merak ettiğiniz yeni bir spor dalıyla ilgilenmeye başlayabilir ve böylece yeni bir ortama girebilirsiniz ya da oturduğum yerden sosyalleşmek benim için daha uygun diyenlerdenseniz, yazının devamı tam size göre.
Günümüzde sosyalleşmenin yollarından biri de tabii ki internet! Arkadaşlık sitelerinde pek ala arkadaşlıklar edinebilir, hoş sohbet edebilir ve yalnızlığınızı paylaşabilirsiniz. Yalnızlığınızı paylaşırken ne beklediğiniz ise diğer bir önemli konu.
Doğru erkek veya kadını bulmak, mutlu olmak bir hayal değil fakat ilişkide ne istediğiniz çok önemli. Uzun süreli mutlu bir beraberlik mi istiyorsunuz yoksa kısa bir flört döneminin tadını çıkarmak mı?
Bunu anlamanın tek yolu ise kendinizle durup bir konuşmanız. “Ne istiyorum?” sorusunu kendinize sorduğunuz anda cevabınızı da bulacaksınız.

flört-etmek-isteyenlere-öneriler

Flört etmek isteyenlere bir takım öneriler:

  • Karşınızdaki kişinin de aranızdaki ilişkiye böyle bakıp bakmadığından emin olun. Kimsenin kalbini kırmayı istemeyiz.
  • Konuştuğunuz kişiye, şımartan tatlı iltifatlar edin. Sonuçta flört ediyorsunuz, biraz şımarmak herkesin hakkı.
  • Onunla uzun süren hoş sohbet görüşmelerden kaçınmayın. Ne de olsa güzel vakit geçirmek için flört ediyorsunuz.
  • Flört ettiğiniz kişiyle yüz yüze görüşmek için acele etmeyin. Birbirinizi iyice tanıdığınıza emin olun.
  • Ve son olarak bu ilişkiyi bir adım ileriye taşımak istediğinizden emin olun. Aksi takdirde flört dönemindeyken yolları ayırmak sizin için daha iyi olacaktır.

uzun-sureli-mutlu-bir-beraberlik

Uzun süreli mutlu bir beraberlik arayanlar için:

  • Olaya daha ciddi yaklaşılması ve emek harcanılması gerektiğini unutmayın. Sevgi neydi? Sevgi emekti.
  • Ona karşı her zaman açık ve net olun. Dürüstlük birinci kuraldır.
  • Partnerinizle sık olmayan ama düzenli iletişim halinde olun. Onu sık sık arayarak bunaltmayı istemeyiz.
  • Ona gelecek planlarınızdan bahsedin ve kendinizi onunla ne kadar aynı hayalin içinde görebiliyorsunuz bakın.
  • Trip atmak, küsmek gibi çocuksu hareketlerden kaçının. Sorun ne ise sevgilinizle konuşarak çözme yoluna gidin.
  • Ve son olarak ona hissettiğiniz duyguyu doğru iletin. “Senden hoşlanıyorum” demek zor bir şey değil, utanılacak bir şey asla değil. Ya da “Seni biraz daha tanımaya ihtiyacım var” demek de aynı şekilde...
  • Bütün bunları yaptınız ve ilişkiniz güzel bir beraberlik olarak devam ediyor. Şimdi ise görüştüğünüz kişinin doğru kişi olup olmadığını anlamanın zamanı geldi. Bunu anlamanın da bir takım yolları var elbette. Bu başlığı bir sonraki yazımızda geniş bir şekilde ele alıyor olacağız. “Arasana” ile takipte kalın.