Sevgilinizle Telefonda Konuşurken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Şey

. 3 dakikalık okuma süresi

Yeni dönem arkadaşlık sitesi “Arasana” ile “Sevgili nasıl yapılır?” konusunu artık biliyorsunuz. Güvenilir bir platform olan “Arasana” sayesinde sevdiğinizle uzun uzun sohbet edebiliyor ve oturduğunuz yerden sosyalleşebiliyorsunuz. Bu yazı ile sevgiliyle telefonda ve mesajlaşırken konuşulacak konular hakkında dikkat etmeniz gerekenleri maddeledik.

1. Uygun zamanlarda aramak
Sevgilinizi aramadan önce uygun olup olmadığını öğrenmeniz iki taraf için de iyi olur. Karşı tarafın müsait olmaması durumunda kırılmalara ve yanlış anlaşılmalara yol açmamış olursunuz. Ayrıca iki tarafında müsait olması konuşmanın gidişatını olumlu yönde etkiler. Konuştukça açılan konular hoş sohbet ortamı yaratacaktır.

2. Enerjik konuşmak
Canınız sıkkın olsa bile sevgilinizle enerjik konuşmak, her iki tarafı da yükseltecektir. Enerjik başladığınız konuşmayı enerjik bitirmeye özen gösterin. Hem enerjik konuşmanız, karşı tarafa onunla konuşmaya hevesli olduğunuz mesajını verir.

enerjik-konusmak

3. Görüşmeyi kısa tutmak
Her defasında uzun bir telefon görüşmesi yapmaktan ziyade kısa kısa, günde birkaç kere görüşmek iki taraf için de daha sağlıklı olacaktır. Böylece, araya zaman girer ve konuşacak konular birikir.

4. Boş konuşmamak
Sevgiliniz ile asla konuşmuş olmak için konuşmayın. Boş konuşmak karşı tarafı sıkacak ve size de kendinizi kötü hissettirecektir. Böyle bir durumda kalmayı tabii ki istemezsiniz. Mesajda bile…

5. Dinlemeyi unutmamak
Konuşmak, anlatmak için heveslisiniz, farkındayız. Ancak bu heyecanla karşı tarafı dinlemeyi sakın unutmayın. Bırakın biraz da o anlatsın. Zira onu hiç dinlemeden konuşmak, karşılıklı bir sohbet olduğu anlamına gelmez.

6. Ses tonunu fark etmek
Sevgilinizle konuşurken hangi soruya hangi ses tonuyla cevap verdiğine dikkat edin. Bu, konuşmayı hangi yönde devam ettireceğinizi belirler. Örneğin, ailesiyle ilgili bir soru yönelttiniz ve ciddileşen, duraksayan bi ses tonu ile karşılaştınız. O zaman konuyu değiştirin ve bir daha o konu üzerinde konuşmamaya özen gösterin.

7. Espri yapmayı unutmamak
Ciddi konular hakkında konuşuyor olabilirsiniz. Ancak bu ara sıra espiri yapmanıza engel değil. Konuşmanın sıkıcı bir hale dönüşmesini engellemek adına arada bir espri yapmayı ve onu güldürmeyi unutmayın.

sorularla-bulantmamak

8. Sorularla bunaltmamak
Onun hakkında çok şey merak ediyor olabilirsiniz. Fakat tüm merak ettiklerinizi aynı anda öğrenmek zorunda değilsiniz. Çok fazla soru sormak her daim karşı tarafı bunaltır, unutmayın. Ayrıca bu kural mesajda da geçerlidir.

9. Beklentileri yüksek tutmamak
Telefon görüşmelerinden önce karşı tarafın konuşacakları ile ilgili hayaller kurmayı bırakın. Siz, kendi konuşmanız ile ilgilenin. İçinizden geldiği gibi davranın ve karşı tarafın da öyle davrandığından emin olun. Beklentileri yüksek tutmadan konuşmak, daha iyi bir görüşme geçirme olasılığını arttırır.

10. Sessizlik girdabına düşmemek
Sessizlik girdabı, en çok korkulan şeylerden biridir. Birden konuşacak bir şey kalmadı hissiyle iki taraf da dut yemiş bülbüle döner ve her şey sıkıcı bir hal almaya başlar. Size tavsiyemiz buna asla izin vermeyin. En kötü konu bile sessizlik girdabına düşmüş bir görüşmeden iyidir.