Kırmızı Noktalı Film İzlemek Aldatma Sayılır mı?

. 2 dakikalık okuma süresi

Biri için aldatma sayılan şey, bir başkası için aldatma sayılmayabilir. Bir ilişkinin başarılı ve sağlıklı olması için her iki tarafın da ilişki için aynı temel tanıma sahip olması gerekir.

Peki, partnerinin haberi olmadan +18 içerikli film izlemek aldatmak mıdır? Bu, her ilişkide aldatma sayılmaz ama bazı ilişkilerde olabilir. Ancak partnerin kırmızı noktalı film izlediğini bilmiyorsa ve öğrenirse kendisini rahatsız ve güvensiz hissedebilir. Seni cinsel olarak tatmin edemediğini ve aldatma yönünde ilerleyip ilerlemediğini düşünebilir. Her iki taraf da kırmızı noktalı film izlememeyi kabul ederse ve bir kişi gizlice izliyorsa bu durumda, evet, aldatma olarak kabul edilebilir.

Son Karar Nedir? Aldatma ya da Değil?

Bu filmleri izlemek kendi partnerin tarafından seks veya uyarılmanın yerini alıyorsa gerçek aldatma değilse bile, bunun bir sorun haline gelmesi muhtemeldir. Özellikle romantik ilişkilerde önemli bir sorun olabilir.
Birçok insan için flörtünün, sevgilisinin ya da eşinin +18 içeriklere sahip film izlediğini öğrenmek ilişki ve kendi hakkındaki güvensizliklerini alevlendirebilir.

Ne kadar dürüstsün? Bir partnerin bu platformda yer alan filmler izlediğini öğrenmek bazen sarsıcı ve hatta travmatize edici olabilir çünkü bunca zaman aranızda bir sır varmış gibi hissettirebilir. Tabii ki birçok çift, ilişkiye girmeden önce film izleme olayını açıkça konuşmadığı için bu şeffaflık eksikliği ilişkide incinen duygulara neden olabilir.

Bazı insanlar, ilişki içerisinde bu tarz filmlerin masadan kaldırılması gerektiğini düşünür. Bazıları ise yetişkinlere özel bu filmleri izlemeyi daha çok kişisel, yalnız bir cinsel aktivite olarak görür. Bu nedenle burada doğru ya da yanlış bir cevap yoktur. Bu, sadece belirli bir ilişkideki bireylerin durumu nasıl gördüğü ve ilerleme konusunda ne üzerinde anlaştıkları ile ilgilidir.

Daha önce hiç aldattın mı? Başka bir partnerle fiziksel temas ve duygular yaşadın mı? O zaman bilirsin ki yetişkinlere özel olarak çekilen bu filmlerde kesinlikle hiçbir temas ve iletişim yoktur. Çoğu insan filmlerde bir tür stres giderme veya kaygı azaltma arar.

film2

Pek çok kişi, aldatmayı, cinsel açıdan özel bir ilişki dışında başka bir kişiyle seks yapmak olarak tanımlar. İnsanlar elbette seks yapmanın ne anlama geldiği konusunda hemfikir değiller, ancak neredeyse herkes bunun gerçek bir insanı içerdiği konusunda hemfikirdir. Bu durumda +18 cinsel içerikli filmler izlemek aldatma değildir. Bir partner çeşitli nedenlerle bundan hoşlanmayabilir, ancak genellikle aldatma olduğunu iddia etmez.

Partnerler birbirlerinin her davranışını kontrol edemezler. Yetişkinlere yönelik kırmızı noktalı filmler izliyorsan ve bir partnerin varsa bu konudaki duygularını anlamak ve güvende hissetmesini sağlamak için ona zaman tanımalısın. Sen ve partnerin bu tarz konuşmalarda ilerleme kaydetmekte zorlanıyorsanız uzman bir çift terapisti veya danışmanı ile görüşmeniz faydalı olabilir. Bir profesyonel, bu zorlu konuşmalarda size rehberlik edebilir ve sunduğu çözümlerle sorunlarınızı çözmede size destek sağlayabilir.

İlişkinizi heyecanlandır ya da yeniden alevlendirmek için önerdiklerimizi de okumayı unutma.