Flört Aşamasında İlk Telefon Konuşmasında Dikkat Edilmesi Gereken 6 Kural

. 3 dakikalık okuma süresi

Sonunda hayallerindeki o kişiyi buldun ve belki de o büyülü aşk yolculuğuna çıkmaya hazırlanıyorsun. Peki o kişiyle yapacağın ilk telefon konuşmasında onunla neler konuşacaksın? Bu, aslında basit gibi görünse de önemli bir soru; unutma ilk intiba önemlidir! İlk telefon konuşmasında dikkat edilmesi gereken 6 önemli kural var. Gel birlikte bakalım.

1- Heyecanını Bastır

Belki hayatında ilk defa karşı cinsten biriyle konuşuyorsun, belki de ondan öyle hoşlandın ki, heyecandan yerinde duramıyorsun. Yine de heyecanını bastırman gerek. Eğer ilk telefon konuşmasında çok heyecanlanır da kelimeleri dahi bir araya getiremezsen, karşındaki senin biraz tutuk ve çekingen biri olduğunu düşünebilir. Bunun yerine, onu aramadan önce birkaç derin nefes almalı, boğazını temizlemeli ve kendine güvenmelisin. Bunları yaptığında hem heyecanın biraz yatışacak hem de sesin karşı tarafa güven verecektir.

2- Onu Tanımak için Sohbet Et

Bu ilk telefon konuşmasında, ikiniz de birbirinize yabancısınız. O yüzden, mümkünse onu tanımaya yönelik sorular sor. Ancak bu sorular, sohbetin ilerlemesine ve gelişmesine yardımcı olan sorular olsun. Yani; nasılsın, nerelisin, ailenle mi yaşıyorsun, kaç kardeşin var, çalışıyor musun gibi genel sorulardan sonra; neleri seversin, nelerden hoşlanırsın, en sevdiğin renk nedir, burcun nedir, doğum günün ne zaman gibi sorular sorarak onu ve özelliklerini tanımaya istekli olduğunu göster.

3- Muhabbeti Devam Ettirmeye Çalış

Sorduğun sorularla, meraklı olduğunu ve konuşmak istediğini karşı tarafa göstermeli ve mümkün mertebe muhabbeti devam ettirmeye çalışmalısın. Ancak burada, karşı tarafın ses tonuna, müsaitlik durumuna ve seninle istekli bir şekilde konuşup konuşmadığına dikkat etmelisin. Eğer seninle konuşmaktan kaçınıyor, kısa cevaplar veriyor ve o da sana sorular sormuyorsa, muhabbeti ilerletmek zor olabilir. Böyle bir durumda, ona seninle konuşmaktan sıkılıp sıkılmadığını uygun bir dille sorabilirsin. Örneğin; müsait misin, dilersen konuşmaya daha sonra devam edebiliriz, sıkıldın mı gibi cümleler; eğer utangaç biriyse bunu itiraf etmesine, eğer konuşmak istemiyorsa da bunu söylemesine yardımcı olabilir. Konuşmak istemediğini belirtiyorsa da, üzülme. Unutma ki zorla güzellik olmaz.

4- Eski Aşklardan Uzak Dur

Flört aşamasında ilk telefon konuşması, eğer varsa karşındakine eski aşklarını sorman için iyi bir zaman değil. Bunun gibi tehlikeli sorular, zaman ilerleyip taraflar birbirlerine güvenince sorulmalı. O nedenle ilk telefon konuşmasında belki sadece “Sence ideal aşk nasıl yaşanır?” gibi, yine karşı tarafı ve düşüncelerini anlamaya ve muhabbeti sürdürmeye yönelik sorular sorabilirsin.

5- Sıcak Sohbetten Kaçın

Bu da tıpkı eski sevgililer gibi ilk konuşmada uzak durulması gereken bir konu. Eğer karşındakini daha hiç tanımadan ona cinsellikle ilgili bir şeyler sormaya çalışırsan, kendini tehlike altında hissedebilir ve senin hakkında olumsuz düşüncelere kapılabilir. Cinsellik, çiftler arasında zaman içinde oluşan güven ve sevgiyle güzelleşen bir durum. Bu nedenle ilk konuşmada yapılmak istenen sıcak sohbetler, hakkında yanlış düşünülmesine neden olabilir ve telefon hızla kapanabilir. Bu işi biraz zamana bırak, zaten iki gönül bir olunca samanlık seyran olacak.

6-Sevgili Olmaktan Korkmadığını Göster

Telefon konuşmasının sonunda onunla konuşmak istediğini söylemeli ve flört oyununda kalmak istediğini belirtmelisin. Bu ilişki zaman içinde sevgililiğe doğru ilerleyecekse, bundan kaçmayacak ciddiyette olduğunu karşı tarafa hissettirmelisin. Ama bunu yaparken de karşı tarafı ürkütmemekte fayda var. O nedenle açıkça “sevgililikten korkmuyorum” demek yerine, “artık ciddi bir şeyler arıyorum” ya da “yüzeysel ilişkilerden sıkıldım” gibi cümlelerle niyetini belli edebilirsin. Elbette bu cümleleri aralarda sorulan sorulara cevap olarak verdikten sonra, onunla konuşmaktan, onu tanımaktan çok keyif aldığını söylemeli ve bu aradığın ilişkide kahramanın o olduğunu ona hissettirmelisin.

Tüm bu kurallara dikkat ettiğinde; karşındaki kişi senin kendine güvenen, nerede nasıl konuşulacağını bilen, sınırlara saygı gösteren, onu tanımaya çalışan ve niyetinde ciddi bir insan olduğunu düşünecektir. E, daha ne olsun! Sen de Arasana platformu sayesinde telefon numaran görünmeden sohbet ederek ya da mesajlaşarak flört döneminin keyfini çıkarabilirsin.