Uzun Süren Mutlu Evliliklerin %90'ı Cinselliğe Bağlı!

. 2 dakikalık okuma süresi

Mutlu ve uzun süreli bir evlilik söz konusu olduğunda karşılıklı saygı ve sevgi herkesin kabul ettiği bir temeldir. Ancak yüksek sesle söylenmese de evlilikte cinsellik en az sevgi ve saygı kadar önemlidir. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki boşanmaların birçoğu uyumsuz bir cinsel hayat nedeniyle yaşanan problemlerden kaynaklanıyor.

Mutlu Evlilik için Aktif Cinsellik

Ülkemizde yapılan araştırmalara göre evli çiftler ortalama olarak haftada 2-4 kere cinsel ilişkiye giriyor. Bu sayı yaşa göre değişmekle beraber ayda 2-4 kez cinsel ilişki ülkemiz için normal ortalama olarak kabul ediliyor. Kadın ve erkeğin beraber karar verdikleri rutinleri ve onları mutlu eden bir düzenleri var ise bu da sağlıklı bir evliliğin parçası olarak kabul ediliyor. Ancak evli çiftler üzerinde yapılan çalışmalarda görülüyor ki her beş evlilikten birinde sex açlığı çekiliyor. Seks açlığı temel olarak evlilikte iki tarafı da mutlu edecek kadar cinselliğe yer verilmemesi olarak tanımlanıyor. Cinsel sohbet ya da fanteziler gibi cinselliğin farklı boyutlarına da kapalı olan bu tarz ilişkilerde, taraflar tam olarak tatmine ulaşamadıkları için birbirlerine karşı tavır takınmaya başlıyor. Eğlence ve tatminden uzak bu evlilikler, ne yazık ki başarısız oluyor.

Sağlıklı Cinsel Hayatın Evliliğe Faydaları

Cinsellik bireysel doyum sağlamasının yanında eşler arasındaki bağı arttırarak evliliğe olumlu bir katkı sağlıyor. Birbirleri ile iyi anlaşan ve isteklerini doğru ifade edebilen çiftler, bu uyumu yataklarında da sürdürüyor. Sağlıklı bir cinsel yaşantı, ev içindeki gerilimi azaltıyor, kadın ve erkeğin birbirine olan tutkularının devamlılığını sağlıyor; yani genel olarak ortamda pozitif enerjinin yükselmesine yardımcı oluyor. Uzun süredir beraber olan çiftler için cinselliğin sıradanlaşması ve bir görev haline dönüşmesi en büyük problemler arasında yer alıyor. Bunun önüne geçmek için yatakta geçirilen zamanın eğlenceli hale getirilmesi tavsiye ediliyor. Erotik hikayeler, sohbetler, farklı mekanlar ya da ortam aydınlatmaları evliliğe renk katmak için çiftlerin en sık tercih ettiği yöntemler olarak biliniyor.

Evlilikte Cinsellik

Evlilikte Seks ve Eğlence

Duygusal olarak birbirine derinden bağlı olan çiftler zaman içinde cinsel açıdan tekdüzeleşebiliyor. Hep aynı rutinle gerçekleşen cinsel etkinlik bir yerden sonra heyecandan yoksun ve sıkıcı bir rutin haline geliyor. Bu durumdan kaçınmak için çiftler bazen eğlenceli yöntemler seçiyor. Telefonda seks ise bu yöntemler arasında en popülerlerinden. İlişkilerine heyecan katmak isteyen çiftler birbirlerini arayarak farklı bir cinsel doyuma ulaşıyor. Evliliğin cinsel boyutunu renklendirmek için bir başka yöntem ise sexting. Sıcak sohbet içeren ve cinsel isteği artıran bir etkinlik olan sexting, tarafların birbirine arzu dolu mesajlar atması ile işliyor. Sesli sohbet ve mesajlaşmanın yanında çiftler birbirine fotoğraflar atmayı da tercih edebiliyor. Bazen çiftler öpüşmek ve sevişmek gibi rutin eylemlere heyecan katmak için Arasana’da vakit geçiriyor. Böylelikle “elit” ayrıcalıklar sayesinde hem sexting yapıyor hem de cinsel dürtülerini tekrar canlandırıyorlar.

Şimdi sen de kendine hem duygusal hem de cinsel olarak uyumlu bir partner bulmak için arasana.com'a üye olabilir, istediğin her konuda sohbet edebilirsin.