Online İlişki İçin 10 İpucu

. 3 dakikalık okuma süresi

Sevgili bulma siteleri sayesinde arkadaş edinmek artık oldukça kolay. Biriyle online sohbet etmek, hem her an sosyalleşmenizi hem de iyi vakit geçirmenizi sağlar. Belki de online arkadaşlık sitesi ile hiç beklemediğiniz bir anda ruh eşinizi bulacaksınız, kim bilir…

Sevgili arıyorum, diyorsanız doğru platformdasınız. Ancak online da olsa her ilişkinin bir adabı var. Online ilişki konusunda yapılması gerekenleri sizler için maddeledik. İşte online ilişki için 10 ipucu…

1. Özgün olun
İçinde bulunduğunuz online arkadaşlık sitelerinin binlerce kullanıcısı var. Siz tabii ki herkesten farklısınız, bunu biliyoruz. Ancak karşı tarafın da bunu anlaması açısından özgün olmakta fayda var. Dikkat çekmek için ilk şart bu oluyor.

2. Profil fotoğrafınız sizi yansıtsın
Öncelikle bu platformda gördüğünüz kişiler sizi hiç tanımıyor ve görmedi. Bunu unutmadan hareket edin. Durum böyle olunca profil fotoğrafınız bu işin en büyük kısmı oluyor. Sizi profil fotoğrafınız sayesinde görecek ve aşağı yukarı bir takım tahminlerde bulunacaklar. Bu nedenle profil fotoğrafınızın sizi olduğunuz gibi yansıtması çok çok önemli. Bir grup arkadaşla konulmuş profil fotoğraflarının ise hiç çekici olmadığını hatırlatalım.

profil-fotografiniz-sizi-yansitsin

3. Girişken olun
Sohbet ettiğiniz veya edeceğiniz kişi ile birbirinizi hiç görmediniz. Ancak dikkat çekmeyi başardınız. Devamını getirmek için ise girişken olmak, karşınızdaki kişiyi sohbete dahil edebilmek için oldukça önemli.

4. Profilinize ilgi çekici hobiler ekleyin
Profilinize insanların ilgisini çekecek hobiler eklemek sizi birkaç adım öne çıkarır. Tekrar hatırlatalım ki profiliniz sizin aynanız. Ne kadar dikkat çekici olursa o kadar göz önünde olursunuz.

5. Sohbete başlamadan önce karşı tarafın profilini inceleyin
Gerçek karşılaşmalarda olduğu gibi online sohbetlerde de ilk izlenim çok önemlidir. Eşleşme sağladığınız kişi ile sohbet etmeye başlamadan önce profiline bir göz atmak ve konuşulacak ortak konuları önceden belirlemek sizi sohbete hazırlar.

6. Asla eski ilişkilerinizden söz etmeyin
Yeni arkadaşlara eskilerden bahsetmek, sık sık yapılan büyük bir hatadır. Geçmiş geçmişte kaldı deyin ve bu yanlışa düşmeyin. Online arkadaşlık siteleri sayesinde yeni arkadaşlıklar ve yeni heyecanlar sizi bekliyor, tadını çıkarın.

7. Günün nasıl geçti sorusunu asla unutmayın
Karşınızdaki kişi ile amacınız aynı. Tüm günün yorgunluğunu atmak ve biraz kafa dağıtmak için ettiğiniz sohbet sırasında, “Günün nasıl geçti?”, “Nasılsın?” gibi sorular sormayı unutmayın. Bu tip konuşmalar sizi daha yakınlaştıracak ve bir bağ kurmanızı sağlayacaktır.

8. Ortak ilgi alanlarınızı es geçmeyin
En sevdiğiniz film, şu an izlediğiniz bir dizi ya da ikinizin de yeni aldığı bir kitap... Aynı anda okumaya veya seyretmeye başlayın. Bir yandan izlerken bir yandan da yan yanaymış gibi görüşlerinizi paylaşın. Hobiler insanları birbirine bağlamak için en güzel fırsattır.

uzun-vadeli-hedefler-belirleyin

9. Uzun vadeli hedefler belirleyin
Birlikte gelecek hakkında konuşmak, plan yapmak ve bunun için uğraş vermek oldukça önemlidir. Ortak bir hedef aranızdaki bağı güçlendirirken onu daha iyi tanımanıza da olanak sağlar.

10. Beklentileriniz ile ilgili gerçekçi olun
Her şeyin mükemmel olması çok gerçekçi bir yaklaşım olmaz. Ayrıca her şeyin mükemmel olmasını istemek en ufak bir pürüzde şikayet etmenize yol açar. Sevdiğiniz kişi ile aynı yerde bulunurken nasıl sorunsuz değilseniz, online ilişki sırasında da durum aynı olacak. Hem ufak anlaşmazlıklar ilişkinin tuzu biberi değil mi?