Mesajlaşma Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar

. 2 dakikalık okuma süresi

Flört aşamasında mesajlaşma süreci; kişilerin yaşam biçimleri, ilişkiden ne bekledikleri ve ilişkinin devam edip etmeyeceği gibi pek çok konuda etkilidir. Karşı taraftan ilk izlenimleri aldığın bu süreçte hüsrana uğramamak ve keyifli vakit geçirmek için mesajlaşırken dikkat etmen gerekenler şunlardır:

1- Yanıt Verme Süresini Uzatma

Mesajlaşma sırasında karşı tarafın duygularını, jest ve mimiklerini görmediğinden dolayı onun senden etkilenip etkilenmediğini anlamanın yollarından birisi mesajlarına yanıt verme süresidir. Aynı durumun iki taraf için de geçerli olduğu unutmadan yeni mesaj geldiğinde en kısa sürede yanıtlaman onu beğendiğini ve ilgili olduğunu gösterir. Bunun yanı sıra mesajlara hızlı dönüş yapmak sohbet esnasındaki tutkuyu arttırır.

2- Hemen Ciddi Konulara Girme

Flört süreci erkek arkadaş ya da kız arkadaş edinmek isteyenlerin birbirini tanıdığı ve ilk izlenimlerini aldığı zamanlardır. Dolayısıyla flört aşamasının ilk günlerinde direkt olarak söz, nişan ve evlilik gibi ciddi konulara girmek karşı tarafı endişeye düşürebilir. Partnerini sıkmamak ve birbirinizi daha yakından tanımak adına fırsat yaratmak için mesajlaşma sırasında hemen ciddi konulara girmemen gerekir.

3- Şakaların Dozuna Dikkat Et

Bazen bazı şakalar yüzyüzeyken kahkahalar ve mimikler eşliğinde komik görünse de chat üzerinden konuşulduğunda aynı etkiyi yaratmayabilir. Bu nedenle hem şakaların dozuna dikkat etmeli hem de şaka olduğunun daha iyi anlaşılması için gülücük emojilerini kullanmalısın.

4- Çok Uzun Mesajlar Yazma

Flört aşamasında çiftler birbirlerini tanırken birbirlerine fazla yüklenebiliyor. Bu durumda kendilerini ifade etme telaşına kapılanlar, uzun uzun mesajlar yazma eğilimine girebilir. Fakat doktora tezi edasında yazılan bu çok uzun mesajlar partnerini bir süre sonra sıkabilir. Bu durumun önüne geçmek için daha anlaşılır ve içten mesajlar yazmalısın.

5- Mesajla Tartışma

Eğer sevgili ya da partnerinle aranda herhangi bir problem varsa mesaj sırasında bu tartışmayı alevlendirmemeni tavsiye ederiz. Genel olarak tartışmalar yüzyüze ya da telefon aracılığıyla daha rahat bir şekilde çözülebilir.

6- Yazım Kurallarına Özen Göster

Yazım ve noktalama kuralları bazı kişilerin mesajlaşma sırasında özel olarak dikkat ettiği konulardan biri olabilir. Bu nedenle chat ekranında her ne kadar rahat davranman gerekse de karşı tarafa olumsuz bir izlenim bırakmamak için yazım kurallarına özen göstermelisin.

Sen de yeni arkadaşlık ya da flört edinmek ve keyifli vakit geçirmek için Arasana aracılığıyla telefon numaran görünmeden karşı cins ile online sohbet edebilir ya da mesajlaşabilirsin.