Kadın ve Erkek Sadece Arkadaş Olabilir mi?

. 3 dakikalık okuma süresi

Kadın ile erkeğin arkadaşlığı uzun yıllardır en çok konuşulan konular arasında. Farklı cinsiyetten iki kişinin yakın arkadaşlık kurabileceğine inanan büyük bir kesim olsa da bunun mümkün olmayacağını savunan büyük bir kitle de var. Çünkü bu arkadaşlıkta, diğer arkadaşlıklarda söz konusu olan sosyal konum, hayattan beklentiler, karakter özelliklerinin yanında bir de romantik çekim ihtimali akılları karıştırıyor. Peki bir erkek ile bir kadının gerçekten sadece arkadaş olması mümkün mü?

Sadece Arkadaşız Fenomeni

Bir kadınla erkeğin arkadaşlığı, yapısal olarak standart bir arkadaşlıktan çok da farklı değildir. Taraflar birbirlerine güvenip birbiriyle iyi vakit geçiriyorsa ve hayata karşı ortak kaygılar içinde iseler hem çok eğlenceli hem de sağlam temellere dayalı bir arkadaşlık kurabilirler. Ancak bu arkadaşlık ilişkisi içinde romantik kaygılar ya da bir çekim var ise işin rengi birazcık değişebilir. Birbirini çok iyi tanıyan ve güvenen iki arkadaş, zaman içinde çok iyi bir çifte de dönüşebilir. İşte bu ihtimal nedeniyle “sadece arkadaşız!” lafı çoğu kişiye gülünç gelebilir. Ancak tanıştığımız ya da beraber vakit geçirdiğimiz her karşı cins ile sevgili olmak niyetinde olmamız mümkün değil. Bekar kadın ile bekar erkeğin arkadaş olamayacağı gibi yargılar artık çok eskide kaldı. Sosyal hayatta sürekli yan yana ve omuz omuza mücadele eden erkek ve kadınlar, pek tabii arkadaş olabilir. Sen de bu deneyimi dilersen anonim dilersen de gerçek kimliğinle arasana.com`da yaşayabilirsin.

Geleneksel Ön yargılar ve Günlük Hayat

Hayatın her alanında olduğu gibi arkadaşlık ilişkilerinde de ön yargılar, sağlıklı yaşantıların önüne geçebiliyor. Bu nedenle evlenip boşanmış bir kadını, “dul kadın” olarak nitelendirip ötekileştiren görüş, kadın erkek arkadaşlığına da mesafeli bakabiliyor.Bu sebeple her ilişkide ön yargıların var mı diye kızlar soruyor. Kimisi de bu ön yargılardan kurtulmak için anonim chat sohbetlerinin yapıldığı arasana.com`a geliyor ve dilediği şekilde arkadaşlıklar kurabiliyor. Canlı sohbet yerleri ile erkek ve kadın arkadaşlıklarının olabileceğini gösteren Arasana gibi, hayatın siyah beyaz olmadığını, ilişkilerin de tıpkı insanlar gibi zaman içinde değişip dönüşebileceğini anlamak gerekli. Sadece arkadaş ve dost olmak için başlanan bir ilişki, zamanla romantik bir boyut kazanırken sevgililer medenice ayrılıp sonra yollarına yakın arkadaş olarak da devam edebiliyor. Ancak kafasında hala “dul bayan” gibi yıkıcı yargılarla yaşayan kişiler, bu tarz dönüşümlere ne yazık ki tepkisel yaklaşabiliyor.

Arkadaştan Sevgili Olur mu?

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki sevgili olmadan önce arkadaş olan kişiler, daha uzun süreli birliktelikler yaşıyor. “Sevgilim aynı zamanda dostum olmalı.” diye düşünen insan sayısı da bir hayli fazla. İleride romantik bir ilişkiye dönüşmesi temennisi ile başlayan arkadaşlıklar, bu bakış açısının bir kaçak yolu olarak gösterilebilir. Ancak genellikle mutlu bir sevgililik hatta evlilikle tamamlanan arkadaşlıklar, genellikle zaman içinde kendiliğinden gelişen ilişkiler sayesinde gerçekleşiyor. Bir gün bir kaçamak yaşamak ümidiyle başlayan arkadaşlıklar ise bu tarz içtenliğe sahip olmadığı için ne gerçek bir arkadaşlık ne de sağlıklı bir sevgililik söz konusu olmuyor. Yani iş, senin samimiyetinde bitiyor. Yalnızca sevgili bulma niyetinde olup arkadaşlık kurmak istiyorsan mutluluğu kaçırıyorsun ne yazık ki; ya da şimdi sen de arasana.com'a kayıt ol`a tıklayarak kendine bir arkadaş buluyor, numaran gizli bir şekilde sohbet etmeye başlayıp sosyalleşmenin ve uzun birlikteliğin ilk adımını atıyorsun, böylece de mutluluğa bir bilet ayırıyorsun.