İlk Buluşmada Dikkat Edilmesi Gerekenler

. 2 dakikalık okuma süresi

İlk buluşma her iki taraf içinde oldukça heyecanlı bir deneyim. Ne giymeli, nereye gitmeli, ne konuşmalı ve nelere dikkat etmeli gibi binlerce sorunun aklınızdan geçtiğini biliyoruz. Biraz sakinleşin ve ilk buluşma nasıl olmalı konusunda çok işinize yarayacak bu yazıyı okumaya devam edin.

İlk buluşma nasıl olmalı?

Bir süredir konuştuğunuz o kişiyle nihayet yüz yüze görüşme zamanı geldi. İlk buluşmanın nasıl ve nerede olması gerektiği konusunda kesin bir kural olmamakla birlikte, kendinizi rahat hissedebileceğiniz ve sohbet edebileceğiniz bir yer seçmeniz işinizi bir hayli kolaylaştıracaktır. Bunun için daha önce gittiğiniz ve sevdiğiniz sakin bir mekan tercih edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz mekanın sakin bir yer olması sohbet etmeniz açısından faydalı olacaktır. Aksi takdirde yüksek müzikli bir ortamda sohbet etmek biraz zor olabilir.
ilk-bulusma-heyecani

İlk buluşmada ne giyilir?

Gelelim sizin nasıl göründüğünüze… İlk buluşma için nasıl bir kombin yapacağınıza karar verdiniz mi? Şık görünmek, ilgi çekmek ve hoş kokmak şüphesiz ki en isteyeceğiniz şey olacak. Ve bu, ilk kez görüşeceğiniz kişi için de oldukça önemli bir konu. Çünkü ilk izlenim her zaman çok önemlidir.
Size önerimiz, ilk buluşma kombinini yaparken sade ama şık görünmeye özen göstermeniz. Güzel bir duş ardından spor şık tercih edilmiş bir kombin ilk buluşma için yeterli olacaktır. Kombininizi parfümle taçlandırmayı da unutmayın.

İlk buluşmada ne konuşulur?

İlk olarak, sakin kalmaya çalışın. Heyecandan dilinizin dolanmasını ya da dut yemiş bülbüle dönmeyi istemezsiniz. Kendiniz gibi olmak ve özgüvenli duruşunuzu bozmamak karşınızdaki kişiyi de etkileyecektir.
İlk buluşma olduğu için daha çok birbirinizi tanımaya yönelik sorular sorabilirsiniz. Böylece onun hayatıyla ilgili olduğunuzu da yansıtmış olursunuz. Nelerden hoşlanır, hangi yemeği sever, ne tür müzik dinler gibi konular üzerinde sohbet edebilirsiniz. Zaten bir yerden sonra konuşmanın gidişatı da sizi yönlendirecektir.
Siz de karşınızdaki kişinin sorduğu sorulara açık ve net cevaplar vermeye özen gösterin. Aldığınız cevaplar kadar verdiğiniz cevaplar da önemli.
ilk-bulusma-mutlulugu

Dikkat edilmesi gerekenler

İlk buluşma için dikkat edilmesi gereken bir takım ufak tefek detayları buraya not ediyoruz. Şimdiden iyi şanslar dileriz.

  • Doğal ve güler yüzlü olmayı unutmayın.
  • Eski sevgiliden bahsetmeyi aklınızdan bile geçirmeyin.
  • Telefonunuzla çok fazla uğraşmayın. Bu, karşınızdaki kişide sıkıldığınız hissini yaratabilir.
  • Ağız kokusuna yol açacak (soğan, sarımsak gibi) yiyecekler tercih etmeyin.
  • Karşı tarafa sorular sorarken, sorguya çeker gibi bir tutum sergilemeyin.
  • İlk buluşmanıza üçüncü bir kişiyi asla dahil etmeyin. Baş başa olmanız daha yararlı olacaktır.
  • İlk günden fazla samimi hareketlerde bulunmayın. Ancak asık bir surat ifadesi de takınmayın.
  • Eğlenceli olacağım derken esprinin dozunu kaçırmayın.
  • Sıkıcı olmamaya özen gösterin fakat gereksiz muhabbetlere de girmeyin.