İlk Buluşmada Daha Özgüvenli ve Çekici Görünmenin Yolları

. 2 dakikalık okuma süresi

Bir kişiyi çok beğendin. Bu çekici kadın da sana ilgi gösteriyor. Bir süre flört ettikten sonra, ilk buluşma günü geldi çattı. Ona özgüvenli ve çekici görünmek istiyorsun. Heyecanlısın. Gerginsin. Bir o kadar da meraktasın. Kimbilir nasıl geçecek? Sohbet akacak mı? Senden etkilenecek mi? Yeniden görüşmek isteyecek mi? Aklında deli sorular…

Oysa sevgiliyle buluşma bu kadar zor olmamalı, öyle değil mi? Tüm yeni başlangıçlar sancılı geçer, ama güzel devam etmesi senin elinde. İşte sana ilk buluşma tüyoları…

1. İlk 12 dakikaya dikkat: Seni korkutmak istemeyiz, ama onu etkilemen için sadece 12 dakikan olduğunu bilmelisin. İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, ilk görüşmede karşındaki kişiyi etkilemek için sahip olduğun süre tam da bu kadar. Tüm görüşme boyunca, ama özellikle de ilk 12 dakika boyunca davranışlarına çok dikkat etmen gerek.

2. Gözlerinin içine bak: Onunla konuşurken, gözlerine bakmayı ihmal etmemelisin. Gözlerine bakarak konuşmak, onu beğendiğini göstermenin sessiz yollarından biridir. Gözlerini sık sık kaçırırsan utangaç ve özgüvensiz bir kişi olduğun izlenimi yaratman kaçınılmazdır.

3. Gülümse: Bu özgüvenli ve çekici duruşunu içten bir gülümseme ile taçlandırmalısın. Gülümseyen bir yüz, hem onunla bir arada olmaktan keyif aldığını gösterir hem de kendinle barışık olduğun mesajını verir.

ilk-bulusma-2
4. Ses tonunu ayarla: Onunla konuşurken ses tonuna dikkat etmelisin. Sesin ne çok yüksek ne de çok kısık olmalı. Yüksek ses tonu, üstünlük kurma çabası; kısık ses tonu ise özgüvensiz bir kişilik olarak algılanabilir. Özgüvenli ve çekici görünmek istiyorsan, ses tonunu doğru ayarlamalısın.

5. Kendini övme: Özgüvenli ve çekici görünmek için, sürekli kendinden bahsetmeye çalışmak gibi bir hataya sakın ola düşme. Çünkü çok konuşmak, sürekli kendinden bahseden cümleler kurmak ve durmadan kendini övmek; ikinci buluşma şansını oldukça düşürecektir.

6. Rol yapma: Kendini özgüvenli ve çekici göstermek için, olmadığın biri gibi görünmeye çalışma. Bu davranış, belki ilk buluşmada işine yarayabilir, ama uzun vadede er ya da geç rol yapmaktan bıkacaksın.

İlişkiler karmaşık yapılar gibi görünse de, aslında kendini akışına bıraktığında sandığın kadar zor değildir. Kendinle barışık olmaya bak. Kendine güven ve bu ilk heyecanların tadını çıkar.

ilk-bulusma-3
İlk buluşma için bir arkadaş arıyorsan. Şimdi Arasana'ya ücretsiz üye olup, yüzbinlerce üye ile tanışmaya başlayabilirsin. Şuan online olan üyeleri de buradan bulabilirsin.