Birinin Telefonda Yalan Söyleyip Söylemediğini Anlayabilirsin misin?

. 2 dakikalık okuma süresi

İlgilendiğin kişiyle telefonda sohbet etmek, hele ki ilk seferinde seni zorlayabilir. İkinizin de ilgisini çeken konular bulmalı ve konuşmayı daha eğlenceli hale getirmelisin. Senin için futboldan konuşmak iyi bir fikir olabilir. Ancak kadın erkek farkı diye bir şey var.

Daha havalı görünmek için “En sevdiğin yemek hangisi? En sevdiğin film hangisi? Hafta sonlarında ne yapmaktan hoşlanırsın?” gibi soruları deneyebilirsin.

Sevgiliyle konuşulacak konular bulmakta zorlandığında bu sorular tıkanan sohbetin de bir anda açılmasını sağlayabilir. Telefon konuşmaları aynı zamanda kişiyi tanımanın en iyi yollarından biridir. Diyelim ki birinden hoşlanmaya başladın. Biraz sohbet ettikten sonra onun dürüst olup olmadığı konusunda şüphelendin. Acaba söylediklerinin ne kadarı doğru? **Evet, herkes yalan söyleyebilir. **

İlgilendiğin Kişinin Telefonda Yalan Söylediğini Nasıl Anlarsın?

Telefonda Yalan Söyleyeni Nasıl Anlarsın?

İlişki yalanları telefonda tam olarak anlaşılmasa da en azından fikir sahibi olmanı kolaylaştırabilir. Peki, telefon yalanları nasıl anlaşılır? Hadi birlikte inceleyelim…

• Sorduğun soruyu cevaplamak için çok fazla zaman harcaması, yalan söylediğinin bir işareti olabilir. Doğru cevap ağızdan bir hamlede çıkıverir. Ancak yalan söylüyorsa aklından söylediklerini destekleyecek şeyler arıyordur.

• Ona cevabı kolay ve doğru söyleyeceğinden emin olduğun sorular sorarak, doğru cevaplara verdiği tepkileri aklının bir kenarına yaz. Örneğin nerelisin? Bu soru yalan söylemeyi gerektiren bir soru değil. Bu nedenle doğru cevaplayacaktır. Daha sonra kuşkulandığın konular hakkında sorular sor. Eğer duraksıyor ve kekeliyorsa alarm çanları çalmaya başladı demektir.

• İlgilendiğin kişinin söylediği yerde olmadığından şüpheleniyorsan nerede olduğu ve ne yaptığını sor. Eğer bulunduğu yer hakkında çok fazla detay veriyor ve yalanını destekleyecek fazla ayrıntı sunuyorsa şüphelenmekte haklı olabilirsin.

Yalancı insanlar ses tonlarını kontrol etmekte zorlanır. Sesi alçalıp yükseliyorsa bir sıkıntı var. Seni inandırıncaya kadar konuyu tane tane anlatıp, seni ikna ettiğini düşündükten sonra konuşma hızını artırırsa bir durup düşünmelisin. Aynı şekilde haklılığını ispat etmek isteyenlerin ses tonları yükselir.

• En belirgin yalan işareti de soruya soru ile karşılık vermektir. Örneğin “Ne zaman evden çıktın?” sorusuna “Ne zaman mı evden çıktım?” diye karşılık vermesi, yalan söylemek için vakit kazandığına işarettir. Zaman kazanmak için sorunu tekrarlıyorsa dürüstlüğünden şüphe etmenin vakti gelmiştir.

Yeni insanlarla tanışmak için arkadaşlık uygulamaları arasında oldukça popüler olan Arasana platformunu deneyebilirsin. Kendi numaran görünmeden platform üzerindeki sohbet numarası sayesinde güvenli bir ortamda yeni insanlarla mesajlaşabilir, sıcak sohbetler yapabilir, hatta hayatının aşkını bulabilirsin!