Güvenli Bir Online Arkadaşlık İçin 7 Öneri

. 2 dakikalık okuma süresi

Sanal ortam üzerinden arkadaş edinmek, seviyeli sohbetlere katılmak ve sohbetin tadını çıkarmak artık oldukça kolay.
Peki, güvenli bir online arkadaşlık için neler yapılmalı bakalım:

1. Güvenli bir arkadaşlık sitesinde olduğunuzdan emin olun

Güvenli bir arkadaş edinmeden önce bulunduğunuz arkadaşlık sitesinin güvenilir ve seviyeli bir platform olduğundan emin olmalısınız. Aksi takdirde zor durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

2. Dürüst olmak en önemli konu

Bize yapılmasını istemediğimiz şeyleri bir başkasına yapmak istemeyiz, değil mi? Bu nedenle önce kendiniz, her konuda dürüst olmalısınız. Biriyle sohbet ederken sorulara açık ve net cevaplar vermeye özen gösterilmelisiniz.

3. Profil sayfanız sizi yansıtıyor, unutmayın

Bir “merhaba” demeden önce muhakkak profiliniz incelenecek. Yani hakkınızdaki ilk izlenimi profiliniz oluşturacak. Dolayısıyla profilinizin eksiksiz olması çok önemli bir konu. İyi bir profil için ise arkadaşlık platformunun size yöneltmiş olduğu her soruya tek tek açıklayıcı yanıtlar vermeniz yeterli olacaktır. Kimse boş bir profilden gelen mesaja cevap vermek istemez.

4. İyi bir selfie işinizi görür

İyi bir profilin tamamlayıcısı da şüphesiz profil fotoğrafınız olacak. Profil fotoğrafınız şu anki halinizi yansıtmalı ve mümkünse yüz hatlarınızın belirgin olduğu bir fotoğraf tercih etmelisiniz. Hiç kimse bir süredir fotoğrafına bakarak konuştuğu birinin aslında çok farklı biri olduğunu görmek istemez. Profil fotoğrafı için ise iyi bir selfie işinizi görecektir.
iyi-bir-selfie

5. İletişim kurmaya başlayın

Profilinizi de eksiksiz olarak hazırladığınıza göre artık sohbet etmeye başlayabilirsiniz. Bol bol sitede gezinin ve farklı farklı insanlarla sohbet edin. Unutmayın ki gerçekten içinize sinen bir dostluk için farklı insanları tanımalı ve uzun uzun sohbet ederek tam olarak nasıl bir sohbet istediğinize karar vermelisiniz.

6. Güven duygusunu yıkabilecek davranışlardan kaçının

Sanal ortamda olduğunuzu ve karşınızdaki kişinin de size güven duyması için zamana ihtiyacı olduğunu unutmamalısınız. Özellikle buluşma konusunda erken davranmamanız ve ısrarcı olmamanız daha sağlıklı olacaktır. Buluşma gibi yüz yüze olacak bir adıma geçmeden önce, bol bol sohbet etmeli ve gerçekten buluşup buluşmak istemediğinizden emin olmalısınız.

7. İletişimde kalmaya özen gösterin

İnternetin hayatımıza girmesiyle birlikte, birine verilen değerin mesajlara dönülen hızla ölçüldüğü şu zamanda siz de gelen mesaja anlık dönmeye gayret gösterin. Şuan işim var, şarjım az, kontörüm yok gibi cümleler sıkıntılarınızın olduğu hissini verir. Bu da sürekli iletişimde kalmak istediğiniz kişi için çok da olumlu bir hissiyat oluşturmaz. Sorunlarınızı çözdükten sonra iletişimde kalmaya devam edebilirsiniz.
iletisimde-kalmak-onemli
Görüldüğü üzere, güvenli bir online arkadaş edinmek için yapmanız gerekenler oldukça basit. İlk yapmanız gereken yukarıdaki 7 öneriyi göz ardı etmeden işe koyulmak. Şimdi siz de, ‘Arasana’ ile güvenli ve seviyeli sohbetin tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz.