Erkeklerin Yalan Söylediğini Anlamanın 7 Etkili Yolu

. 3 dakikalık okuma süresi

Erkekler neden aldatır? Neden yalan söyler? Bu soruların çok sayıda farklı cevabı ve sebebi olabilir. Erkekler genellikle eylemlerinin duygusal sonuçlarını hafife alır. Bir erkeğin yalan söylediğine dair en kolay anlaşılabilir tipik işaretler fizikseldir: Bakışların kayması, değişik yüz ifadeleri ve benzerleri… Peki, onunla yüz yüze görüşmesen bile yalan söyleyen erkek nasıl anlaşılır? Bunun birçok yöntemi vardır. Ancak, bir erkeğin online yazışmalarda ve görüşmelerde yalan söyleyip söylemediğini nasıl anlayacağını bilmek istiyorsan satır aralarını nasıl okuyacağını öğrenmen gerekir.!erkekaldat-r-2

Yalan Söyleyen Erkek Nasıl Belli Olur?

Yalan söyleyen erkek, çoğu zaman bir yalan söylediğinde ne söyleyeceği konusunda endişeli hisseder ve mesajlarını yanıtlaması normalden daha uzun sürebilir. Mesajlaşma platformu, onun ne zaman yazdığını bilmeni sağlayan üç nokta (…) içeriyorsa şanslısın. Uzun süren üç nokta işaretinin ardından gelen kısa bir cümle, onun doğru yanıtı oluşturmakta zorlandığını gösterir. Ancak unutmamalısın ki bir erkeğin cevap vermesi uzun sürüyorsa bunun başka nedenleri de bulunabilir. Örneğin, senden gerçekten hoşlanıyor ve söylenecek doğru kelimeleri arıyor olabilir.

Peki, yalan söyleyen erkek nasıl konuşur? Basit bir soruna ayrıntılarla dolu, aşırı karmaşık cevaplar verebilir. Bu durum, seni belli bir yalana inandırmak için belirli ayrıntıları kullandığı anlamına gelebilir.

Bir soru sorduğunda o soruyu sormamışsın gibi davranabilir ve konuyu alakasız bir yere kaydırabilir. Örneğin, “Bu sabah otobüsümü kaçırdım.” “Dün gece mesajıma neden cevap vermedin?” dediğinde yalnızca ilkine cevap verirse bu, ikinci soruyu cevaplamaktan kaçındığı anlamına gelir.
erkekleryalan2-1

''Sana karşı tamamen dürüstüm.'' ve ''Dürüst olmak gerekirse işten sonra eve gittim ve uyudum.'' gibi sürekli dürüstlük geçen ve yemin içeren cümleler kuruyorsa yalan söylüyor olabilir. Çok yalan söyleyen bir erkek, ne olursa olsun her zaman doğruyu söylemek üzere yetiştirildiğini dile getirerek bu iddiayı aşırı derecede kullanabilir. Oysa ki doğruyu söyleyen kişi kendinden zaten emindir ve açıklamalarını başka bir kelime ya da cümle ile destekleme gereği duymaz.

Biriyle çok sık online olarak konuştuğunda onun iletişimi hakkında iyi bir fikir sahibi olursun. Genel olarak, ifadeleri şüpheli bir şekilde yazılmış gibi geliyorsa bu da bir yalanın işareti olabilir. Yalan söylemek eğlenceli ya da rahat değildir. Bu nedenle yalan söyleyen erkek çoğu zaman sadece bombayı atarak karşısındakinin bunu kabul etmesini sağlamak ve başka bir konuya geçmek ister.

Erkekleri Anlamanın Yolu

Bir erkeğin yalan söyleyip söylemediğini belirlemeye çalışırken sezgilerine güvenmelisin. Çünkü insanlar inanılmaz derecede karmaşıktır ve sana kelimelerin anlatabileceğinden çok daha fazlasını söyleyen, doğuştan gelen içgüdülerin vardır. Birinin sana karşı dürüst olmadığına dair bir duygun varsa bu duygu genellikle doğrudur. Güven duymadığın bir erkek ile konuşmaya devam etmen, başka türlü veremeyeceğin bir karara varmak için seni yanlış bir yola sürükler.

Erkekleri anlamanın yolu farklı şekillerde olabilir. Örneğin, yalan söyleme eğiliminde olan bir erkeğin “Bilmiyorum!” deme olasılığı daha düşüktür, bunun yerine bir cevap verir. Soru sormak, yalan söylemenin maskesini düşürmenin etkili bir yoludur. Pek çok sözünü tutmaması, başarısız ilişkileri olması veya önemli görevleri zamanında tamamlayamaması sıklıkla bir erkeğin takıntılı şekilde yalan söylediğinin ilk ipuçları olabilir.

Erkekleri anladık, peki her erkeğin kadınlar hakkında bilmesi gerekenler neler? Şimdi öğrenebilirsin.