Bir İlişkide Kadınlar Cinsellikten Neden Soğur?

. 2 dakikalık okuma süresi

Tek gecelik ya da uzun süreli ilişkilerde cinsel ilişkinin kalitesi, göz ardı edilemeyecek kadar önemlidir. Ruhsal uyum kadar ten uyumu ve çiftin birbirlerinin taleplerini karşılayabilmesi, doyurucu bir cinsel hayat için gereklidir. Ancak zaman zaman kadın ve erkeğin cinselliğe bakış açısındaki farklılıklar ve erkeklerin bu konuya çok fazla eğilmemeleri, kadınların cinsellikten soğumalarına neden olabilir. İşte erkeklerin kadınları cinsellikte de mutlu edebilmeleri için dikkat etmesi gereken maddeler.

Kadınlar Cinsellikten Neden Soğur?

Karşı Tarafı Dinle ve Önemse

Sevişmek sizin için olduğu kadar kadınlar için de önemli. **Cinsel ilişki **esnasında sadece siz değil, partneriniz de haz alır ve onları da uyaran faktörler vardır. Yalnızca kendi istek ve arzularının tatmin olmasına odaklanmamalısın. Toplumumuzda çok fazla konuşulmayan, tabu haline gelmiş bir konu olsa da ona bu konuda rahat olabileceğini ve kendini ifade edebileceğini hissettirmelisin. Cinsellikte fantezilerinin ne olduğunu sormak, ilişki sırasında bir sıkıntısı olduysa onu dinlemek ve hassasiyetleri karşısında duyarlı davranmak her ikinizi de daha mutlu bir birlikteliğe götürecektir.

Bakımlı Ol

Hijyen her iki taraf için de çok önemlidir; kişisel bakımını düzenli olarak yapman onun seni istemesini olumlu yönde etkiler. Ancak çok fazla içki veya sigara içiyorsan onun tahammül edemeyeceği kokular yayman kaçınılmaz. Hangimiz böyle biri ile ilişkide olmak isteriz ki? Seks bir yana dokunmak bile istemeyebiliriz. Bu nedenle kendin nasıl bir kadın ile birliktelik yaşamak istediğinden yola çıkmalı, onun da bu tür bir talep içinde olacağını düşünüp kendine özen göstermelisin.

Aceleci Olma

Özellikle cinsellik konusunda aceleci ve sabırsız davranışlar sergileyebilmen çok olası. Ancak kadınlar bu tür tavırlardan fazlasıyla rahatsız oluyorlar. İlişkinin, iki bireyin arasındaki sabır ve saygı gerektiren bir süreç olduğunu unutmamalısın. Kadınlar daha duygusal yapıda olduğundan yavaş bir geçiş ile kendilerini hazır hissettikleri anı tercih edebilirler. “Ben” odaklı yaklaşır ve onunla bir an önce **cinsel ilişkide **bulunmak istediğini söyler veya belli edersen bu onda çok iyi bir intiba bırakmaz. Aceleci tavırların sevişmek istediğin kadının aynı hızla senden soğumasına sebep olabilir.

Monotonluktan Uzak Dur

Eğer seks hayatınızda her zaman aynı şeyleri yapıyor, yeni bir şey denemiyor ve fantezilerinizi dahil etmiyorsanız ikiniz de sıkılabilir ve birbirinizden uzaklaşabilirsiniz. Örneğin partnerine erotik masaj yapmaya ne dersin? Bu hem onu sakinleştirecek hem de onunla seks dışında da ilgilendiğini belli ettiğin için sana daha da yakınlaşacaktır.

Artık kadınları cinsellikte rahatsız eden faktörleri biliyorsun! Arkadaş arıyorsan veya artık evlilik yaşım geldi diyorsan Arasana seni bekliyor. Tanışma hattı ile numaran görünmeden telefonda istediğin kişi ile sohbet edebilir, ister çevrim içi istersen de yüz yüze buluşabilirsin.